JM Dating - шаблон joomla Скрипты

Montenegró, a fekete hegyek országa - Európa aprócska ékszerdoboza.


Maga a név is valami meséset, borzongatót, izgalmasat sejtet. Ősiséget, titkot, misztikát. S valóban, Montenegró leginkább egy vaskos, antik kódexhez hasonlítható, melynek fedeléről az évszázados porréteget lesöpörve a kíváncsiskodó szépen díszített oldalakra, furcsa történetekre bukkan, mindegyikük sajátos látványt, élményt, kalandot ígér. Hogy mi szükséges átböngészéséhez? Kíváncsiság, kitartás, kalandvágy, és legalább egy hét szabadság..."

Forrás: CSÍK Mónika, Magyar Szó napilap, 2007.08.16. 

 

Egyedülálló sokszínűség parányi területen.


Végtelen tenger és meredek hegycsúcsok, perzselő nap és örök hó, olajfák és ritka hegyi növények, ringatózó tengeri öblök és vadvizű kanyonok.

Leírhatatlan harmónia aprócska területen: leander, tengeri só illat, mimózavirág, füge, ringatózó halászbárkák, fehér köves óvárosok, végtelen tenger pár kilométerre pedig magashegyi fenyők, hegyi fakunyhók, szakadékok és föléjük emelkedő hegyi kolostorok, házi kenyér, szőlő és vörösbor, áfonya és szamóca… 


Tökéletes hely relaxálni, elmélkedni, újra feltöltődni. Vagy akár alkotni, kutatni az érintetlen természet és a vele harmóniában élő helyiek inspirálásával.


Ugyanakkor mélyen rejlő adrenalin löketet szabadíthatunk fel a sziklafalakon, kanyonokban és barlangokban, kajakkal vagy biciklivel; vagy nap mint nap új felfedezésekkel és izgalmakkal tűzdelt családi vakációt tölthetünk el amiből sem a hegyi levegő sem a tengerpart nem hiányzik.

Belepillanthatunk a tengeri öblök jachtkikötőjében a világ leggazdagabbjainak életébe ugyanúgy, mint ahogy megismerkedhetünk az évszázados hagyományokat ápoló hegyi pásztorok ódon házikóival és vendégszeretetével.

Érezhetjük a tengerparti pezsgést, karneválokat, a soha meg nem szűnő mulatságot, de el is csendesedhetünk, és az érintetlen természet ölelésében itt valóban átélhetjük a tökéletes harmóniát.

Kulinárisan kényeztethetjük magunkat helyi specialitásokkal, megismerhetjük a montenegróiak páratlanul nyugodt életét – s ha eléggé nyitottak és befogadóak vagyunk, talán ebből a harmóniából egy kis darabot konzerválhatunk is.

Montenegró mindenki számára kínál egy kis szeletet, ahol igazán azt érezhetjük, hogy megtaláltuk önmagunkat.

Porto Montenegró szuperjacht-kikötő látképe, Tivat