JM Dating - шаблон joomla Скрипты

Néhány olyan, Bartól nem túl messze fekvő, többnyire a Nagy strandról induló menetrend szerinti hajókkal megközelíthető strandot említenék, amelyeket szépségük/különlegességük miatt érdemes meglátogatni.

Petrovaci strandPetrovac Budva és Bar között elhelyezkedő kis városka. Itt csatlakozik a podgoricai út a tengerparti magisztrális úthoz. Strandja a szépsége miatt említésre méltó.Sveti Stefan strandjai

Sveti Stefan strand

A festői szépségű sziget bejárata mellett jobbról is balról is lehetőség van strandolni. A víz nagyon szép és a környék tisztaságára kiemelten figyelnek - sok világsztár is megfordul a szigeten.
Valdanos öböl

Valdanos öböl

Az öböl Bar és Ulcinj között található, de már Ulcinjhoz tartozik közigazgatásilag. A sziklafalakkal védett öböl régen a kalózok menedéke volt. Több széz éves olajfa ligetek között juthatunk le az öbölhöz. Egy időben a jugoszláv kormány katonai üdülőként használta, de ma használaton kívül van, így egyenlőre a turisták örömére szabadon használható. Érdemes teli piknikes kosárral érkezni, mert a közelben nincs nagyobb bolt vagy bevásárlási lehetőség.
Ulcinji strandok

Ulcinj, nagy strand          Ulcinj, nagy strand

Ulcinj városa a Montenegró (és egyben a volt Jugoszlávia) legdélebben fekvő tengerparti városa. A városhoz tartozó nagy strand (Velika plaža) híres, sokan a Copacabana-hoz hasonlítják, ugyanis a strand kb. 2-300 méter széles és több kilométer hosszú egybefüggő homokos partszakasz. A víz lassan mélyül, vannak olyan szakaszok, ahol 50 méterre begyalogolva is derékig érő a tenger. A parton napernyők bérelhetők.

Ulcinj, kis strand


Érdemes a belvároshoz közelebbi ún. kis strandot (Mala plaža) is kipróbálni. Ez kisebb, de sokkal felszereltebb a belváros közelsége miatt.

Ulcinjtól délre a Bojana folyó torkolatánál található Ada Bojana. A terület Montenegró legdélebbi strandja. Híres a kiépített nudista üdülőfalujáról, így aki a nudista strandolást preferálja, annak nem szabad kihagyni.