JM Dating - шаблон joomla Скрипты


Montenegrói öreg halász háló felhúzása közben

Ha valaki nem a tömegturizmus által felkapott dolgokra kíváncsi csak, hanem olyan kalandra vágyik, ahol belecsöppenhet egy kicsit a helyi emberek életébe, munkájába - megérezheti a montenegrói tengerpart igazi esszenciáját -, és nem fél bepiszkolni a kezét, akkor annak kiváló lehetőség a tengeri halászat.

Turistaként az ember a nyüzsgő tengerpartot látja, a tengerparti bárokat, árusokat, éttermeket. Pedig a tenger nem csak erről szól. Sőt. Sokak számára egyáltalán nem erről. A tenger sok helyinek a megélhetést és a betevő falatot is biztosítja. Veszélyt rejt, de életet és táplálékot is ad. Alázattal kell vele bánni.


Egy rutinos helyi halász megadja azt a lehetőséget, hogy belepillanthatunk az ő mindennapjaiba:
Tradicionálisan kis halászbárkával és hálóval halászik. Egy kisebb csoportot tud kivinni magával a vízre. Hajnalban indul el a bárkával az érdeklődőkkel, akikből csakhamar főszereplők lesznek: a hálót ugyanis a halásszal együtt rakhatják le, majd délután, mikor a zsákmány begyűjtése következik, együtt húzhatják fel azt. A háló tartalma pedig a vendégeké!

A háló lerakás után a bárka tetszőleges helyen teszi ki az embereket, így lehetőség nyílik olyan kicsi eldugott strandok felfedezésére, ami kizárólag vízről közelíthető meg (ilyen például a Piros barlang is Bar mellett). A csapat így akár egy saját kis privát partszakaszon strandolhat aznap. A halász a háló felvétele előtt értük megy, majd kezdődhet az izgalommal teli begyűjtés. Ha a szerencse is odaszegődik, akkor este már grillezett hal és kagyló lehet az ínyenc vacsoramenü.


A programot mind a felnőttek, mind a gyerekek élvezni szokták - ilyent biztos nem csinál minden nyaraláskor az ember.


A program kifejezetten Bar-hoz kötődik, a G&D Apartmanház házigazdájánál lehet érdeklődni a lehetőségről.