JM Dating - шаблон joomla Скрипты

Tradicionális montenegrói ételek

Stari Bar nem csak a középkori várról, a több száz éves fennmaradt emlékekről, a 2000 éves olajfáról vagy épp a keresztény és iszlám vallás és kultúra találkozásáról szól.


Ha egy kicsit figyelmes és nyitott az ide látogató, akkor felfedezheti a helyi eberekre jellemző életmódot és a helyi gasztronómiát is. Az öreg városban számos hangulatosabbnál hangulatosabb kis étterem és vendégló várja az arra felé tévedt vándorokat, hogy megízlelhessék a helyi specialitásokat. Szerencsére az étlapon szinte minden egyes étel helyi vagy a balkánra jellemző jellegzetesség. Istenien elkészített és mindig friss tengeri halak és kagylók ugyanúgy megtalálhatók a menüben, mint a balkáni népek étrendjéből nélkülözhetetlen sült bárány és az egyéb roston sült  ételek.

A levesek is fenségesek.

Balkáni virtusra jellemző módon az adagok bőségesek - olyan szégyen nem érhet senkit e tájon, hogy a vendége ne lakjon jól.


Ne a jacht-kikötők tájékán jellemző vasalt inges, fehér abroszos éttermeket keressék itt: a pompát és a díszes bútorokat itt felváltják a helyi népi motívumok, és a díszítés sokszor a régi népek által használt eszközökből kerül ki, ami egészen különleges élményt nyújt. Már maga a hangulat is magával ragadó.


Két ismertebb vendégló Strai Bar-ban, ahová érdemes betérni a Konoba Spilja és a Konoba Kula, de a többi kis étteremben is igazi helyi ínyencségeket és jobbnál jobb borokat találhat az ember - így érdemes kalandozni egy kicsit.


Ha szerencsénk van, vagy ha jól időzítünk, akkor akár szervezett, akár rögtönzött helyi élő zenés előadásba és mulatozásba is belecsöppenhetünk.


Konoba Spilja étterem, Stari Bar, Montenegró