JM Dating - шаблон joomla Скрипты


Búvárkodás montenegrói hajóroncsnál
(Forrás: http://www.divemontenegro.com)

Budva és Bar környékén számos érdekes merülési helysín adódik a búvárkodás szerelmeseinek. Montenegró partjai (vagy inkább part menti vizei) sok-sok kincset rejtenek a búvárok számára - a csodás élővilágon kívül is.

Számos elsüllyedt antik emlék lapul a tenger mélyén.

A búvárok számára kiemelten érdekesek lehetnek az elsüllyedt hajók. Mind közül a Bar és Budva között elsüllyedt "Zenta" hajó a legismertebb, ami az Osztrák-Magyar Monarchia I. világháborús csatahajója volt. Másik magyar vonatkozású hajóroncs északabbra, nem messze a Kotori öböltől süllyedt el - ez a "Tihany" gőzhajó.

Bar környékén, illetve Bar és Ulcinj között több francia romboló vagy ágyús hajó roncs is található.

A Bari öbölben pl. egy I. világháborús francia romboló nyugszik.

Ulcinjnál víz alá került óvárost, míg Bar és Petrovac között II. világháborús repülőroncsot is lehet találni, nem is beszélve a víz alatti barlangokról, illetve az egyéb antik tárgyakról.


Búvárkodás Montenegróban víz alatti barlangban
(Forrás: http://divingmontenegro.me)


Minden esetben előre ellenőrizni kell, hogy az adott helyre (mélységbe) rendelkezünk-e érvényes merülési engedéllyel.

Azonban azok se keseredjenek el, akiknek nincs búvárengedélyük: mindegyik társaság indít úgynevezett ízelítő túrákat, ahol a tejesen újoncok is kipróbálhatják a búvárkodás szépségeit.A teljesség igénye nélkül felsorolunk néhány búvár központot, aki Bar és Budva környékén búvár túrákat szervez, de lehet velük búvárkodni egész Montenegróban az egyéni vagy csoportos búvárkodástól a VIP búvártúrákig:


Búvárkodás montenegrói víz alatti szirteknél
(Forrás: http://divingmontenegro.me)